Mięso białe czy czerwone?
- 433 Views
- Redaktor cmprial.com.pl
- 10 stycznia 2019
- Darmowe porady siłownia
Dieta każdego człowieka powinna być pełna wszystkich, niezbędnych składników i minerałów. Znajdują się one nie tylko w warzywach, ale przede wszystkim w mięsie. O tym który rodzaj wybrać, ciągle toczą się szerokie dyskusje. Czerwone mięso, takie jak wieprzowina i wołowina zawiera bardzo dużo żelaza, które potrzebne jest naszemu organizmowi do prawidłowego funkcjonowania. Mięso białe, a więc kurczak i indyk są najmniej kaloryczne i mają niewiele tłuszczu. Dzięki temu znacznie lepiej trawimy posiłki, a nasz żołądek nie musi męczyć się z ciężkostrawnym posiłkiem. Wybierając białe mięso, starajmy się jednak kupować je u sprawdzonego źródła, tak by mieć pewność, że kurczaki nie są całkowicie nafaszerowane chemią i szkodliwymi substancjami. Mięso najlepiej kupować bezpośrednio od farmera. Wielu z nich oferuje taką możliwość, zaznaczając, że kury były hodowane w warunkach ekologicznych. To od nas samych zależy jakie mięso będziemy spożywać. Nadmierna ilość antybiotyków wpływa jednak na negatywne skutki, takie jak bezpłodność, choroby żołądka oraz problemy z erekcją u mężczyzn.

- 7 kwietnia 2022
Nowe kanały tematyczne
- 5 marca 2022
Jadalne chwasty
- 24 lutego 2022
Czy w domu nie można trenować.
- 3 stycznia 2022
Nowe kanały tematyczne
Jadalne chwasty
Czy w domu nie można trenować.
Uwarunkowania polskiej ligi
Ćwiczyć z przyjemnością
Porady dla każdego mężczyzny, który chce pozostać w znakomitej kondycji.
Najważniejsze jest śniadanie
Śniadanie najważniejszym posiłkiem