Mięso białe czy czerwone?
- 218 Views
- Redaktor cmprial.com.pl
- 10 stycznia 2019
- Darmowe porady siłownia
Dieta każdego człowieka powinna być pełna wszystkich, niezbędnych składników i minerałów. Znajdują się one nie tylko w warzywach, ale przede wszystkim w mięsie. O tym który rodzaj wybrać, ciągle toczą się szerokie dyskusje. Czerwone mięso, takie jak wieprzowina i wołowina zawiera bardzo dużo żelaza, które potrzebne jest naszemu organizmowi do prawidłowego funkcjonowania. Mięso białe, a więc kurczak i indyk są najmniej kaloryczne i mają niewiele tłuszczu. Dzięki temu znacznie lepiej trawimy posiłki, a nasz żołądek nie musi męczyć się z ciężkostrawnym posiłkiem. Wybierając białe mięso, starajmy się jednak kupować je u sprawdzonego źródła, tak by mieć pewność, że kurczaki nie są całkowicie nafaszerowane chemią i szkodliwymi substancjami. Mięso najlepiej kupować bezpośrednio od farmera. Wielu z nich oferuje taką możliwość, zaznaczając, że kury były hodowane w warunkach ekologicznych. To od nas samych zależy jakie mięso będziemy spożywać. Nadmierna ilość antybiotyków wpływa jednak na negatywne skutki, takie jak bezpłodność, choroby żołądka oraz problemy z erekcją u mężczyzn.

- 24 lutego 2021
Metody budowania budżetu
- 1 stycznia 2021
Czym w ogóle jest weganizm?
- 9 października 2020
Wyciskanie żołnierskie – nie bądź mięczakiem!
- 7 sierpnia 2020
Metody budowania budżetu
Czym w ogóle jest weganizm?
Wyciskanie żołnierskie – nie bądź mięczakiem!
Ćwiczenia na łydki sposoby
Plan treningowy na redukcję tkanki tłuszczowej
Zdrowy tryb życia jak prowadzić ?
Johimbina Hcl
Trening nóg jak najlepiej robić ?