26 April 2024

Czerwone wino poprawia nie tylko trawienie

Zbawienne właściwości wina dla ludzkiego organizmu odkryto już przed wieloma wiekami. Co prawda dotyczyły one jedynie walorów smakowych oraz tego, w jak cudowny sposób wino poprawia Nasze nawet najgorsze samopoczucie. Ale dopiero całkiem nie dawno odkryto już zupełnie na poważnie, że wino to po prostu doskonały zastrzyk zdrowia dla całego organizmu. Szczególnie czerwone wino, które ma o wiele lepsze właściwości aniżeli białe, ale w końcu wino to wino.
Czerwone wino wypijane regularnie, ale w niewielkich ilościach chroni serce i układ trawienny. Poprawia trawienie, spalanie tłuszczów oraz wydalanie najbardziej toksycznych mikrocząstek z Naszego organizmu. Jeśli chodzi o serce to chroni je przed chorobami wieńcowymi i miażdżycowymi i nie są tą ani mrzonki ani przechwałki a naukowo udowodnione fakty z gatunku medycyny.
Czerwone wino jest zdrowsze od białego, ale nie każdy przecież musi przypadać za winem w tej właśnie barwie. Jeśli jednak decydujemy się sięgnąć do obiadu po wino wytrawne o czerwonej barwie to jego smakiem mogą się delektować tylko najwytrwalsi melomani. Ci, którzy tego smaku nie dostrzegają mogą śmiało traktować je po prostu jak lekarstwo.

Previous post Narty i snowboard – zimowe szaleństwo
Next post Poranny basen to dobre samopoczucie przez cały dzień